עולם העסקים של שנות ה 2000 אינו יכול להסתפק רק במוצר טוב ככל שיהיה. הסביבה התחרותית האינטנסיבית כמעט בכל ענף מחייבת את בית העסק בהתמקצעות בעולמות תוכן שלעיתים הם רחוקים מעולמות התוכן בהם חש בעל העסק ביטחון .
תכליתו של הייעוץ העסקי הוא לסייע לבעל העסק להשיג את המטרות העסקיות הנכונות לעסק באמצעות הכנת תוכנית עסקית מפורטת.
ככלל יועץ עסקי אמור לספק לך פתרונות בכל תחומי הניהול העסקי:
חשוב שליועץ העסקי יהיה גם ניסיון מעשי בהכנת תוכניות עסקיות על כל המשתמע מכך.
( דוח רווח והפסד, תזרים מזומנים , ניתוח רגישות וכד' )
יועץ שיווקי מתמקד בעיקר בצד השיווקי של העסק, לעומת זאת יועץ עסקי מנתח את כל הפעילות העסקית ומשם מתווה תוכנית פעולה רלוונטית. לדוגמא ייתכן והבעייה של ירידה במכירות אינה נובעת בכלל מבעיה בשיווק או במכירות אלא בשל מבנה ארגוני לקוי או תהליכי עבודה לא תקינים. יועץ עסקי אמור לזהות את הבעיה ולא את הסימפטום.
הדרך הטובה ביותר היא דרך המלצות .מכיוון שמדובר בתחום שהוא אולי הקריטי ביותר לבית העסק חשוב להסתמך על עסקים שחוו ליווי של יועצים עסקיים או יועצים שיווקים ושהובילו אותם להצלחה.
יחד עם זאת ישנם מס' פרמטרים שחשוב לבחון בעת קבלת ההחלטה או בזמן ההתלבטות בין יועץ אחד לשני :
1) ניסיון בעולם העסקי – אין ספק שייעוץ עסקי של אדם שניהל בקריירה שלו עסק או עסקים מוביל אותו לייעוץ מקצועי יותר.
2) התמחות רב תחומית- חשוב שליועץ העסקי יהיה ערך מוסף בכמה שיותר תחומים ( אסטרטגיה,שיווק,מכירות,שירות,תקשורת שיווקית ) כדי שלא תצטרכו אח"כ להעסיק יועצים מתחומים נוספים.
3) כימיה בין אישית – ייעוץ עסקי לעיתים אורך זמן , חשוב מאוד שמהפגישה הראשונה תחושו שיש חיבור אישי ביניכם. תחושו שליועץ העסקי יש אמפטיה,יכולת הכלה אמיתית של הבעיות אותן אתם מציגים.